1. Finansijski izvještaj za 2023. godinu
  2. POČINJU PRIJAVE ZA SELEKTIVNI TRENING
  3. BEZ POBJEDNIKA U MEČU PROTIV IGMANA
  4. PORAZ U MODRIČI
  5. POBJEDA PROTIV TUZLA CITY

Istorija Kluba

FUDBALSKI KLUB “ZVIJEZDA 09” NASTAO JE IZ ŽELJE ŽITELJA LIJEPOG PLANINSKOG MJESTA BRGULE OPŠTINA VAREŠ 1980. GODINE. NJEGOVO POSTOJANJE SE PREKIDA USLIJED RATNIH SUKOBA DA BI SE PONOVO IZ ISTE ŽELJE SADA VEĆ POTOMAKA REGISTROVAO 1999. GODINE U BIJELJINI, ETNO SELU STANIŠIĆI NAJPOZNATIJEM SPORTSKO-TURISTIČKOM KOMPLEKSU ZAPADNOG BALKANA KOJE JE BILO DRAG DOMAĆIN MANIFESTACIJAMA KAO ŠTO SU: ”TURNIR PRIJATELJSTVA” POD POKROVITELJSTVOM UEFE, ALI I OSTALIH FUDBALSKIH TAKMIČENJA ZA MUŠKARCE I ŽENE SVIH UZRASNIH KATEGORIJA POD JURISDIKCIJOM UEFE TJ. NACIONALNOG SAVEZA.

NO, FUDBAL KAO POKRET, KAO TRENUTNO NAJVEĆI LEGALNI SVJETSKI BIZNIS JE VEOMA ZANIMLJIV ŠIRIM DRUŠTVENIM SLOJEVIMA TE JE UPRAVA KLUBA NA ČELU SA GOSPODINOM STANIŠIĆEM ODLUČILA NAKON OSNIVANJA KLUBA KRENUTI U IZGRADNJU INFRASTRUKTURE KAKO BI DIGLA RAD NA NAJVIŠI EVROPSKI NIVO. I DANAS 12 GODINA NAKON OSNIVANJA KONSTATUJEMO DA JE PLASMAN U JUNIORSKU LIGU ŠAMPIONA ZAISTA VRIJEDAN PODUHVAT JEDNOG IPAK MALOG KLUBA ALI VRIJEDNIH I STRUČNIH LJUDI U NJEMU.

KLUB JE OD NAJNIŽEG RANGA, DAKLE OD OSNIVANJA, PLASIRAN RANG VIŠE SVAKU GODINU, DA BI SEZONU 2018/19 IGRAO NAJVIŠI RANG FUDBALA DRŽAVE U KOJOJ SE TAKMIČI. NEPOŠTENOM ODLUKOM NAJVIŠIH ORGANA FS/NS BIH KOJA JE NA RAZMATRANJU U NADLEŽNOM SUDU CASS U LOZANI, KLUB JE POSLAT U PRVU FUDBALSKU LIGU RS KOJA JE DRUGI RANG TAKMIČENJA U BOSNI I HERCEGOVINI. NAIME , USLIJED KOVID SITUACIJE, NIJE ODIGRANO 11 KOLA TE JE 33 REALNA BODA OSTALO NA GRIJEHU NADLEŽNIH . VRIJEME U OVOM RANGU KORISTIMO ZA KONSOLIDACIJU REDOVA I REVITALIZACIJU SVIH KLUPSKIH STRUKTURA.

OBZIROM DA JE BAZA KLUBA SMJEŠTENA U RAVNICI SA BLAGO-KONTINENTALNOM KLIMOM, NAŠA DESTINACIJA PREDSTAVLJA IDEALNO MJESTO ZA ZIMSKE ALI I LJETNE PRIPREME. SMJEŠTENI NA TROMEĐI IZMEĐU SRBIJE, HRVATSKE I BOSNE HERCEGOVINE NA 30-ak KILOMETARA OD SVE TRI GRANICE I SPOJENI MODERNIM MAGISTRALNIM I AUTOPUTEM, DO AERODROMA U TUZLI I BEOGRADU STIŽE SE ZA 60 MINUTA, DOK SU AERODROMI U ZAGREBU I SARAJEVU UDALJENI OKO 180 MINUTA PUTA. OVO SMATRAMO KAO ODREĐENU PREDNOST UZ NAPOMENU DA JE U REGIJU U KOJOJ DJELUJEMO, PERMANENTNO MIGRIRANJE EVIDENTNO,TJ. DOSELJAVANJE STANOVNIŠTVA.

FUDBALSKI KLUB IMA NA RASPOLAGANJU 4 FUDBALSKA IGRALIŠTA I TO TRI U BIJELJINI OD KOJIH JE JEDAN SA VJEŠTAČKOM TRAVOM, TARTAN ATLETSKOM STAZOM I REFLEKTORIMA, A DVA SA PRIRODNOM, SVI U KOMPLEKSU ETNO-SELA, DOK JE GRADSKI STADION U UGLJEVIKU SA KAPACITETOM OD 5000 GLEDALACA SJEDEĆIH MJESTA SA PRIRODNOM TRAVOM MJESTO ODIGRAVANJA VELIKIH ZVANIČNIH I EVO, VAŽNIH EVROPSKIH MEČEVA.

SVI TERENI OPREMLJENI SU PRATEĆIM OBJEKTIMA, TUŠ KABINAMA, IZGRAĐENIM PARKINZIMA, TERETANAMA, SAUNAMA, ZATVORENIM BAZENOM, SOBAMA ZA MASAŽU SPORTISTA ITD.

NA RASPOLAGANJU FUDBALERIMA , STRUČNOM ŠTABU I UPRAVI SU I DVA VELELJEPNA HOTELA “PIRG” I “RAS” SA PET ZVJEZDICA KAO I VELIKI RESTORAN.

U VOZNOM PARKU IMAMO DVA AUTOBUSA, JEDAN PICK-UP KOJI PRATI EKIPU NA GOSTOVANJIMA ALI I DVA PUTNIČKA AUTOMOBILA.

PORED INFRASTRUKTURNE IZGRADNJE, UPRAVA KLUBA MOTIVISANA JE I ODLUČNA DA STRUČNI RAD POVJERI STRUČNIM KADROVIMA KAKO U FUDBALSKOJ STRUCI TAKO I PRATEĆIM AKTIVNOSTIMA. STRUČNI ŠTAB U SVIM UZRASNIM KATEGORIJAMA ČINE MLADI STRUČNJACI.

KAO PRATEĆE SLUŽBE IGRAČIMA I TRENERIMA, OBEZBJEDILI SMO I SPECIJALIZANTA SPORTSKOG NUTRICIONISTU KOJI SPREMA OBROKE I SASTAVLJA POSEBNE MENIJE PRILAGOĐENE SPORTISTIMA RAZLIČITIH STAROSNIH DOBI I INTENZITETA TRENINGA.

TU JE I LJEKARSKI TIM STRUČNJAKA NA ČIJEM JE ČELU DO PROŠLE SEZONE BIO DR LJUBIŠA PETROVIĆ SADAŠNJI GRADONAČELNIK GRADA BIJELJINA.

U TOKU JE FORMIRANJE I SLUŽBE MARKETINGA KOJA ĆE DJELOVATI VRLO AGRESIVNO KAKO BI SMO SKRENULI JOŠ VEĆU PAŽNJU SPORTSKE JAVNOSTI U REGIONU ALI I ŠIRE.

ZATIM, POSEBNO SE VODI RAČUNA O INTELEKTUALNO-OBRAZOVNO-KULTUROLOŠKOM ASPEKTU TJ.RAZVOJU MLADIH IGRAČA, TE JE PERMANENTNA AKTIVNOST UČENJE STRANIH JEZIKA I KORIŠTENJE BIBLIOTEKE.

MORAMO NAPOMENUTI DA DANAS IZ BIJELJINE NA SVJETSKOJ FUDBALSKOJ SCENI PRATIMO IGRE NAŠIH SUGRAĐANA LUKE JOVIĆA U REALU IZ MADRIDA, DEJANA JOVELJIĆA LA GALAXY, MILADINA STEVANOVIĆA I MILANA SAVIĆA FK”ČUKARIČKI” IZ BEOGRADA, SVETOZARA MARKOVIĆA I SLOBODANA STANOJLOVIĆA FK”PARTIZAN” BEOGRAD TJ.”TSC” BAČKA TOPOLA, MIHAJLA RISTIĆA FC” MONPELJE”KAO I MNOGIH DRUGIH.. ONI SU SVI PONIKLI U NAŠEM PODNEBLJU, NASTAVIVŠI PUT BRAĆE MUSEMIĆ, DRAGANA MIĆIĆA, SAVE MILOŠEVIĆA, BRANIMIRA BAJIĆA I OSTALIH SLAVNIH PRETHODNIKA. OVOME U PRILOG IDE ČINJENICA DA IMAMO VEOMA DOBAR ODNOS SA VEĆINOM FUDBALSKIH ŠKOLA U GRADU I REGIJI.

SVE GORE NAVEDENO UKAZUJE DA SMO ZAISTA ODLUČNI U NAMJERI DA USPIJEMO U FUDBALSKOM BIZNISU JER NAŠI KAPACITETI UTEMELJENI SU NA ZDRAVIM OSNOVAMA, NEOPTEREĆENI POLITIČKIM UTICAJIMA, NACIONALISTIČKIM POBUDAMA, NITI SMO IJEDNIM GESTOM,ODLUKOM ILI POTEZOM BLISKI KRIMINALNIM MILJEIMA I KLIŠEIMA.

U FOKUSU NAŠEG INTERESOVANJA OSTAJU SAMO RED,RAD,DISCIPLINA I ODLUKA DA NAŠE DRUŠTVO BUDE DRUŠTVO NAJBOLJIH!

PLASMAN U OMLADINSKU LIGU ŠAMPIONA, I UTAKMICE SA TREĆIM TURSKIM KLUBOM TRABZON SPOROM DAJE NAM SATISFAKCIJU DA SMO NA DOBROM PUTU KA CILJU, ALI I NAGRADU ZA DO SAD UČINJENO U KONKURENCIJI SLAVNIH BOSANSKOHERCEGOVAČKIH KLUBOVA SARAJEVA,ŽELJEZNIČARA,BORCA,VELEŽA,ZRINJSKOG,SLOBODE…

IMAMO NADU DA ĆE NAM OVAJ USPJEH POMOĆI DA OSVOJIMO SIMPATIJE OBJEKTIVNE FUDBALSKE , SPORTSKE I PRIVREDNE JAVNOSTI TE DA ĆEMO BITI PREPOZNATI KAO PARTNER SA KOJIM JE USPJEH IZVJESTAN .

MISIJA NAŠEG KLUBA JE RAZVOJ SPORTA, OKUPLJANJE ZDRAVIH SNAGA PRIVREDE, MEDIJA I GRAĐANSTVA I STVARANJE PROFITABILNOG SUBJEKTA PREPOZNATLJIVOG U ŠIRIM OKVIRIMA.

VIZIJA NAŠEG KLUBA JE U NAREDNIM GODINAMA, UZ PODRŠKU PARTNERA FIRMI I PARTNERA MENADŽERA, ODMJERITI SNAGE SA NAJJAČIM KLUBOVIMA DRŽAVE I EVROPE I NAĆI SVOJE MJESTO U SENIORSKOM FUDBALU EVROPE IMAJUĆI U VIDU DA SU PLASMANI U EVROTAKMIČENJA NAGRAĐIVANI OD UEFE ALI I ITEKAKO ZANIMLJIVI SPONZORIMA I PUBLICI.

UKOLIKO ŽELITE BITI NAŠ PARTNER, PARTNER UČESNIKA LIGE ŠAMPIONA EVROPE, VI STE I SAMI VAŠOM POZITIVNOM ODLUKOM, ŠAMPIONI!        ČESTITAMO VAM!