1. SPORT JE IZNAD POLITIKE!
  2. Selektivni trening za 2007/08. godište (foto)
  3. Selektivni trening za 2005/06. godište (foto)
  4. Prijem kod gradonačelnika povodom osvajanja juniorske titule (foto)
  5. Saopštenje UO FK “Zvijezda 09”

O nama

FK “Zvijezda 09” je fudbalski klub iz Bijeljine. Trenutno se takmiči u okviru PRVE LIGE RS u fudbalu.

Juniori se takmiče u Premijer ligi BiH, dok se kadeti i pioniri takmiče u Prvoj ligi RS.

Stadion

ISTORIJA KLUBA

FK “Zvijezda 09” je domaće utakmice igrala na stadionu FK “Napretka” iz Dijelova, sve do kraja sezone 2011/12. 2012. godine započeti su radovi na izgradnji novog stadiona u kompleksu Etno Sela “Stanišići”. Radovi na terenu, pomoćnom terenu, tribinama, svlačionicama i ogradi završeni su do septembra 2013. godine, a Zvijezda je prvi put poslije rata ponovo zaigrala na svom stadion. Projektovan je po fifinim standardima, dimenzija 68h100 m, sa kvalitetno pripremljenim travnatim terenom i sistemom za navodnjavanje. Svlačionice i prateća oprema omogućuju izuzetno povoljne uslove za pripreme fudbalskih ekipa.

Od ulaska u Premijer ligu BiH, Zvijezda 09 prvenstvene utakmici na stadionu u Ugljeviku koji je u vlasništvu kluba.

Mlađe kategorije prvenstvene utakmice igraju na stadionu Etno sela Stanišići.

Fudbalski klub “Zvijezda 09” je osnovan 2009. godine u Etno Selu “Stanišići” u Bijeljini. Klub je zapravo prenesen iz sela Brgule, opština Vareš, gdje je postojao prije raspada Jugoslavije i rata u BiH pod imenom FK “Zvijezda Brgule”.

Fudbalski klub “Zvijezda Brgule” osnovan je 14. januara 1980. godine na čelu sa Perom Stanišićem. Ime je dobio po šumovitoj planini Zvijezdi. Igrali su na novom seoskom stadionu Borovača. Takmičenje su započeli u Opštinskoj ligi Ilijaš, a kasnije prešli u Opštinsku ligu Visoko. Krajem rata klub je rasformiran.