Boris Savić nakon minimalnog poraza od ekipe Borca

Čestitam Branislavu na pobjedi njegove ekipe, drago mi je zbog Borca, zbog kluba i grada što su se navijači vratili, da se dešavaju pozitivne stvari.

Što se tiče same utakmice, ponovile su nam se stvari koje su se desile i u prvom kolu. Kao i tada i sada smo pri rezultatu 0:0 imali tri-četiri ‘mrtve’ šanse koje nismo iskoristili. I kako to u fudbalu obično biva, Borac je dao gol iz mislim jedinog udarca u prvom poluvremenu.

Na žalost, loša komunikacija mojih igrača i Vranješ je pogodio. Smatram da nismo zaslužili da izgubimo, međutim, za prosutim mlijekom se ne plače. Idemo dalje, moramo da radimo, da treniramo jer smo mlada ekipa.

I ovdje je igralo pet-šest momaka koji imaju 18, 19, 20 godina. Bili smo svjesni da je Borac bio pod pritiskom zbog euforije i da im neće biti lako.

Ponavljam, nismo zaslužili da izgubimo, stvorili smo sedam ili osam izglednih šansi, a kad ne date gol iz takvih prilika, ovakav rezultat je neminovan. Borcu želim sve najbolje u nastavku kao i kolegi Kruniću da se izbori sa svime što se susrećemo u fudbalu u BiH. Nadam se da će Borac na kraju sezone biti u poziciji koja mu pripada”, rekao je trener našeg tima na press konferenciji.