Nakon poraza u Vojkovićima, šef stručnog štaba Zvijezde 09 Dženan Hošić istakao je da je razočaran porazom od ekipe Famosa, pogotovo ako se uzme u obzir da Zvijezda 09 ima 26 igrača, podjednakog kvaliteta.

“Kao sto sam rekao u najavi, teška utakmica na terenu koji je specifican i dobar za ekipe koje se brane. To naravno nije alibi za jučerašnji poraz.

Ekipa kada dominira u posjedu, ne dozvoli protivniku da dođe do našeg šesnaesterca, stvori 3 stoprocentne situacije i ne postigne pogodak, neminovno je da protivnik po običaju to kazni” – istakao je Hošić.

Mi na kraju moramo shvatiti da smo plaćeni i odabrani da igramo ovdje i prema tome nema izgovora za propuštene prilike, jer igrači koji su ovdje moraju biti svjesni težine igranja za klub koji se bori za ulazak u premijer ligu.

26 igraca podjednakih kvaliteta koje bi poželila svaka ekipa, čak i premijer lige, ne moze sebi dozvoliti luksuz i gubiti utakmice protiv totalnih autsajdera, uz dužno poštovanje ekipe Famosa, kojoj ovom prilikom čestitiam na pobjedi.

Moramo što prije izvući pouke, jer nam dolazi derbi utakmica protiv ekipe Radnika – zaključio je Hošić.