Nakon generalne probe protiv ekipe Slobode iz Tuzle šef stručnog štaba našeg tima Dženan Hošić komentarisao je današnju utakmicu i najavio prvo kolo Prve lige Republike Srpske. 

“Današnju utakmicu možemo podijeliti u tri dijela. Prvi dio gdje smo ušli u utakmicu sa puno respekta prema ekipi Slobode. Mislim da to nije bilo loše u početku. Imali smo problema kad je Sloboda igrala čvršće na našoj polovini gdje nismo dobro prenosili loptu. 

Drugi dio utakmice je početak drugog poluvremena gdje je Slobodu potpuno dominirala. Imali su dvije odlične prilike gdje je rezultat mogao biti i veći. 

Treći dio utakmice odnosi se od 55 minuta susreta gdje je naša ekipa vidjela da ekipa Slobode ima neke slabosti. Adekvatnim izmjenama i ulaskom Mujagića i Bokića okrenuli smo igru u našu korist i pokazali naš kvalitet, a realno, mogli smo postići još koji gol više. 

Ekipa je odradila ono što smo se dogovorili u svlačionici. Kvalitetno smo odradili posljednju pripremnu utakmicu i spremni dočekujemo početak prvenstva” – istakao je Hošić. 

Šef stručnog štaba najavio je prvo kolo protiv ekipe Omarske 

“Što se tiče Omarske, pokušaćemo doći do snimka utakmice koju je Omarska igrala danas i što kvalitetnije se pripremiti za prvo kolo. 

Naš cilj se zna. To je ulazak u Premijer ligu BiH. To znači da utakmicu protiv Omarske idemo na tri boda. Svakako da respektujemo ekipu Omarske ali mi imamo svoje ciljeve i ambicije i sa tim ciljem ulazimo u ligu” – zaključio je Hošić za naš sajt. 

FK ZVIJEZDA 09