Danas razgovaramo sa Lukom Jankovićem, momkom koji je danas napunio 19 godina. Luka je juniorski šampion Bosne i Hercegovine sa našim klubom, a šampionsku generaciju Zvijezde 09 nagradio je predsjednik kluba Boris Stanišić prelaskom u prvi tim i igranjem Prve lige Republike Srpske.


Naš tim je najmlađi u Prvoj ligi Republike Srpske, ali to nije alibi. Momci vrijedno rade, kvalitet postoji, a uz pomoć par iskusnijih igrača rezultat će doći na svoje mjesto.

Za naš sajt Luka je otvoreno govorio, a intervju možete pogleda i nastavku.

JUNIORSKI STE PRVACI BOSNE I HERCEGOVINE. KAKAV JE OSJEĆAJ BITI ISPRED, MOŽEMO SLOBODNO REĆI, VELIKIH FUDBALSKIH IMENA POPUT ŽELJE, SARAJEVA, SLOBODE…?

Osjećaj se sjajan, pogotovo jer smo uspjeli da pobjedimo svaku od tih ekipa. Od starta smo vjerovali u tim. Atmosfera je bila odlična, svaki meč se igrao kao da je posljednji. Mislim da pored kvaliteta koji smo pokazali, naša kompaktnost odigrala je ključnu ulogu. Svakako, ovakav rezultat ne bi bio bez sjajnog stručnog štaba kojeg ovaj put moram još jednom pohvaliti.

PREDSJEDNIK ZVIJEZDE 09 BORIS STANIŠIĆ NAGRADIO JE JUNIORSKU EKIPU PRELASKOM U SENIORE I IGRANJE PRVE LIGE REPUBLIKE SRPSKE. SMATRATE LI DA SE MOŽETE NOSITI KAO NAJMLAĐA EKIPA U LIGI?

Velika zahvalnost predsjedniku kluba Borisu Stanišiću koji je odlučio da ove godine okosnicu prvog tima bude šampionska generacija od prošle godine. Mislim da možemo da se nosimo sa ekipama iz Prve lige Republike Srpske što smo dokazali u prvom kolu na teškom gostovanju u Prnjavoru. Dobrim radom, podrškom starijih i iskusnijih igrača, smatram da možemo ozbiljan rezultat da na napravimo u Prvoj ligi Republike Srpske.

KAKVE SU AMBICIJE MOMKA KOJI JE DANAS NAPUNIO 19 GODINA?

Moje ambicije su da kroz Prvu ligu Republike Srpske i rad u Zvijezdi 09 steknem neophodno seniorsko iskustvo. Svakako kroz par godina, želja mi je da zaigram za neke od evropskih klubova.

KAO NEKO KO JE PROŠAO AKADEMIJU ZVIJEZDE 09, ŠTA MOŽETE PORUČITI MLADIM IGRAČIMA KOJI PLANIRAJU DOLAZAK U ZVIJEZDU 09?

Ako želite da napredujete ovo je prava sredina za vas. Naša generacija je pokazala da možemo biti šampioni. Ne razmišljaj, dođi i postani šampion kao i mi – rekao je Luka Janković za naš sajt.

Luka, srećan rođendan!

U narednom periodu nastavićemo praksu intervjua sa mladim i perspektivnim igračima našeg kluba.