Kadeti Zvijezde 09 završili su treći na tabeli regiularni dio Premijer lige BIH. Da li ste zadovoljni plasmanom i kakav je dalji sistem takmičenja?

Sigurno da smo zadovoljni plasmanom iako nam rezultat nije u prvom planu.
Naša stategija je dovođenje talentovanih mladih igrača u našu akademiju, dobar rad sa njima i da pokušamo da što više njih izbacimo u prvu ekipu.
Sistem je takav da se zbrajaju bodovi pionira i kadeta i na osnovu tih bodova liga se dijeli na dva dijela, što po mom mišljenju nije dobar sistem.

Znamo da se kadeti Zvijezde 09 pored prvenstva spremaju za turnir u Francuskoj. U subotu su izvučene grupe za turnir u Francuskoj, da li ste zadovoljni grupom i kakva su očekivanja od turnira u Francuskoj?

Čast nam je sto smo dobili poziv da učestvujemo na jednom ovakvom prestižnom turniru koji se održava početkom maja u blizini Nanta, gdje pored našeg kluba učestvuju veliki klubovi poput Porta, Benfike, Palmeirasa, Monaka, Anderlehta…
Mi smo u grupi sa Tuluzom, Zenitom i Kanom ali nismo se previše osvrtali na izvlačenje grupa jer su to sve ozbiljni i jaki protivnici.
Sam poziv govori koliko se ozbiljno radi u našoj akademiji i mi ćemo pokušati da naš klub i BiH predstavimo u što boljem svjetlu.

Da li će biti pojačanja za turnir u Francuskoj ili će Zvijezda 09 nastupiti u sastavu u kojem je igrala kadetsku Premijer ligu BiH?

Mi imamo već selektiranu ekipu sa kojom igramo kadetsku Premier ligu BiH i u tom sastavu ćemo nastupiti na turniru u Francuskoj – zaključio je trener kadetske ekipe Duško Vranešević.