Danas razgovaramo sa trenerom kadetske selekcije našeg kluba i koordinatorom omladinskih selekcija Zvijezde 09 Mladenom Obrenovićom.

Gospodine Obrenoviću, da li ste zadovoljni rezultatima kadetske ekipe u prvom dijelu sezone?

Što se tiče kadetske selekcije mogu reći da sam veoma zadovoljan rezultatima kadetske selekcije našeg kluba. Rezultat nije u primarsnom cilju ali želim da naglasim da smo od devet kola zabilježili devet pobjeda, tj. osvojili smo maksimalnih 27 bodova. Rekao sam, naš primarni cilj nije rezultat, već razvoj mladih igrača, odnosno priprema i obučavanje za prelazak u juniore, a svakako, krajnji cilj je priprema igrača za seniorski sastav.

Trenutno su igrači na pauzi. Svaki igrač je dobio plan i program rada tokom pauze. Pripreme za narednu sezonu počinjemo 24. januara gdje ćemo se okupiti izvršiti testiranja. Naravno, kadetsku selekciju moramo pojačati sa 2-3 igrača kako bi ojačali selekciju i krupnim koracima ići prema zacrtanom cilju, a to je da par kadeta prebacimo u juniorski sastav koji igraju Premije ligu BiH.

Generalno, liga u kojoj se mi takmičimo, grupa sjever, mi smo favoriti, ali problem je u tome što je kvalitet lige dosta lošiji od premijer lige. Naravno, od seniorskog sastava zavisi u kojem će se rangu takmičiti omladiske selekcije.

Na kraju, čestitao bi svim igračima, navijačima, roditeljima prestojeće praznike.