Poštovani, vjerujemo da je vaš prioritet i prioritet svih organa takmičenja koji djeluju u fudbalskom savezu BiH osiguranje poštenog, fer i sportskog načina odigravanja mečeva Premijer lige BiH. S tim u vezi uputili smo vam molbu za određivanje termina sastanka u najkraćem mogućem roku.

FK „Zvijezda 09“ je klub koji svoje obaveze, finansijske ili bilo koje druge redovno izmiruje prema fudbalskom savezu i njihovim organima takmičenja. Do sada smo imali korektnu saradnju sa vama i sa svim organima saveza i želimo da tako i ostane u budučnosti ali stalne tendencije u suđenju na našu štetu na utakmicama našeg kluba u domaćem šampionatu više nećemo tolerisati.

Kao što ste i sami imali priliku vidjeti, sportska javnost zgrožena je suđenjem glavnog sudije Matea Muse koji je dijelio „pravdu“ u 12. kolu koja je odigrana u Tuzli između ekipe FK“Tuzla City“ i naše ekipe na kojoj je ekipa FK „Zvijezda 09“ drastično oštećena, a to je konstatovao i gosp. Zoran Rebac prvi potpredsjednik Komiteta za sudije i suđenje u emisiji koja je emitovana na BHT.

Želimo da vas obavijestimo da je pomenuti meč i suđenje samo jedan u nizu slučajeva jer argumentovano smatramo da smo direktno oštećeni u još najmanje tri utakmice na kojima je zbog sudijskih odluka donesenih na štetu našeg kluba krajnji rezultat bio gubitak bodova što u tim slučajevima nije izboreno igrom na terenu od strane naših protivnika nego isključivo sudijskim greškama.

FK „Zvijezda 09“ je uvijek bila dobar domaćin ali i dobar gost. Na našim mečevima nikada nije zabilježen ni najmanji incident. Sve ekipe i ostale goste smo dočekali kao najbolji domaćini a na isti način i ispratili, ali više ne možemo i nećemo biti nijemi na negativnosti usmjerene protiv našeg kluba koje su postale sve izraženije.

Želimo samo ravnopravan tretman sa svim ostalim klubovima u takmičenju Premijer lige, a posebno kada je u pitanju suđenje jer smo bez ikakve dileme najoštečeniji klub ove sezone.

S tim u vezi, zahtjevamo da se vi kao čelni čovjek fudbalskog saveza angažujete i iskoristite svoj autoritet kako bi FK “Zvijezda 09“ dobila ravnopravan tretman kao i svi drugi klubovi u našem šampionatu i kako bi fudbal, fudbalska igra i igrači bili u prvom planu i kako bi se bodovi osvajali igrom, a ne suđenjem. To u većini mečeva koje je naš klub do sada odigrao nije bio slučaj i to se MORA PROMIJENITI!! To je vaša dužnost silom funkcije koju obavljate ali isto tako i moralna dužnost ukoliko ste dobronamjerni i želite bolje sutra našem fudbalu.

Mi kao klub ćemo u budućnosti učiniti sve u okviru prava, propozicija i pravilnika FSBiH  da izborimo ravnopravan tretman na mečevima koji slijede u domaćem šampionatu.

Želimo da vas obavijestimo da ćemo ubuduće o svim dešavanjima na našim mečevima u šampionatu redovno obavještavati sportsku javnost putem medija bilo da je riječ o pozitivnim dešavanjima ili da je riječ o bilo kakvim anomalijama koje su se desile, naročito kada je riječ o suđenju na mečevima našeg kluba.

FK „Zvijezda 09“ pruža ruku saradnje za sve koji žele dobro našem našem fudbalu i našem klubu i želimo vam pomoći da odstranite sve one koji ruše autoritet fudbala.

Sportski pozdrav!
UO Zvijezde 09