U osmom kolu Prve lige Republike Srpske odigran je gradski derbi između ekipa Zvijezde 09 i Radnika. 

Zvijezda 09 danas je bila bolja ekipa i zasluženo trijumfovala rezultatom 3:0. Pogotke za Zvijezdu 09 postigli su Živanović u 7. minuti susret dok je Blažević dva puta zatresao mrežu Radnika (52’ i 83’ susreta). 

Debi na klupi Zvijezde u Prvoj ligi Republike Srpske imao je šef stručnog Srđan Šušić koji nije krio zadovoljstvo nakon pobjede u gradskom derbiju. 

“Kao što ste imali priliku da vidite, a i u najavi utakmice sam rekao da nas čeka teška utakmice. Mogu da kažem da smo zasluženo slavili iako smo imali igrača manje na terenu. Ekipa je ispoštovala stvari koje smo radili i dogovorali u toku sedmice što je i razultiralo visokom pobjedom” rekao je Šušić novinarima nakon utakmice. 

Šušić je istakao da je ekipa Radnika odlična ekipa. Za vrlo kratko vrijeme sastavili su ozbiljan tim što se i vidjelo i danas. Čestitam im na fer i korektnoj igri, a siguran sam da ni jedna ekipa neće se naigrati fudbala protiv Radnika. 

“Slijedi nam analiza ove utakmice i priprema za naredno kolo. Kao što znate, naša ambicije su visoke, a to je plasman u Premijer ligu BiH” – zaključio je Šušić. 

U devetom kolu Prve m:tel lige Republike Srpske ekipa Zvijezde 09 gostuje ekipi Ljubića iz Prnjavora.