Razgovor sa povodom obavili smo sa Sašom Krsmanovićem, u sportskim krugovima poznatim kao „Krsman“. Smatramo da je posao trenera golmana veoma bitan za ostvarenje sportskog rezultata pa smo odlučili da predstavimo Krsmana, odnosno Sašu Krsmanovića.

Možete li našim pratiocima i navijačima reći jednu bitnu stvar, a to je da li se sjećate vašeg dolaska u Zvijezdu 09?

Kao prvo hvala vam što ste odvojili vrijeme i omogućili da kažemo i mi treneri golmana nešto pametno, šalim se svakako.
U septembru 2018. godine sa velikim zadovoljstvom stigao sam u Zvijezdu 09. Prošlo je tri ipo godine kako sam došao u Etno selo Stanišiće i mogu reći da sam veoma zadovoljan, kako uslovima tako i odnosom predsjednika kao i kompletne uprave prema nama.

Ulagali ste u svoje obrazovanje? Recite nam koliko je golmana prošlo koz vaš rad u Zvijezdi 09?

Smatram da je obrazovanje na prvom mjestu. Tako sam ja ulagao u svoje obrazovanje. Posjedujem UEFA „B“ licencu kao i UEFA „A“ licencu za rad sa golmanima.
Što se tiče rada sa golmanima, mogu da kažem da sam imao sreću da radim sa mladim i talentovanim golmanima u svim selekcijama. Erić, Manojlović, Dejanović, Avramović samo su neki od golmana što čine ovaj poziv ljepšim, a kada stigne Vujanac koji ima veliko iskustvo tu nastaje zadovoljstvo. Zadovoljstvo rada i prenošenja znanja mladim i talentovanim golmanima.

Kada već razgovaramo o golmanima, recite nam kakva je situacija sa gomanima u „Akademiji Zvijezde 09?

Kada pomenete „Akadamiju Zvijezde 09“ tu nastaje zadovoljstvo. Ponosni smo na sve što je Akademija postigla u proteklom periodu, a podsjećanja radi juniorska selikcija osvojila je šamponsku titulu BIH i plasman u Omladinsku ligu šampiona. Zadovoljstvo je bilo raditi sa golmanima iz šampionske titule.

Trenutno u „Akademiji Zvijezde 09“ kao i prvom timu imamo veoma talentovane i selektirane golmane. U pionirskoj selekciji za koju ćete tek čuti moram da napomenem dva prezimena Mojić i Vuković. Što se tiče kadeta tu je Cuca i Papić, a kod juniora Kulić i Krajišnik. Svakako, ako pomenuti golmani budu dali svoj maksimum na treningu i utakmicama i ako budu imali sportske sreće mogu da računaju na ozbiljne sportske karijere.


Recite nam kakva je situacija sa golmanima u prvom timu?

Kao što je poznato prvi tim se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske i mogu slobodno da kažem da se napši golmani ističu. Tri golmana Avramović, Knežević i Gucmanov daju zdravu konkurenciju kako na treningu, a što se prenosi na utakmice. Smatram da imamo ozbiljne golmane u prvom timu, a njihov dalji napredak isključivo će zavisiti od njih samih. Koliko budu ozbiljno radili, pokazivali svoje vještine na treningu i utakmicu toliko će napredovati i praviti svoje golmanske karijere.

Poznato je da „Akademija Zvijezde 09“ ima ozbiljan tim trenera u mlađim kategorijama. Možete li nam ukratko objasniti kako to funkcioniše iz vašeg ugla, trenera golmana?

Kao što ste rekli, naša Akademija može da se pohvali sa ozbiljnim trenerima. Svakako, zaslugu za dobar i kvalitetan rad i  ozbiljnost Akademije možemo prebaciti na koordinatora Mladena Obrenovića. Naravno, odličnu saradnju imam sa svim trenerima iz Akademije što mi nam daje prostora da zajedno selekcionišemo najbolje igrače pa i golmane. Proces je veoma složen, zahtjeva puno odricanja i rada, a svakako da ovakve rezultata ne bi postigli da nemamo vrhunske uslove za šta je prevoshodno zaslužen predsjednik Stanišić kao i generalni sekretar Trifković.

Na kraju, recite nam, da li je lakše braniti ili gledati utakmicu sa klupe?

Svaka utakmica koja se gleda sa klupe donosi određenu dozu nervoze, što zbog rezultata što zbog golmana i njihovih intervencija. Teško je sve to gledati sa klupe, pogotovo kada imate mlade golmane. Mladost donosi loše ali i iznenađujuće dobre intervencije. Kada se utakmica završi, slijedi analiza, pričanje o svakodnevnom životu, ljepotama i problemima. Kada se podvuče crta, sve je to lijepo i veliko zadovoljstvo što radim sa golmanima.