FK Zvijezda 09 obraća se sportskoj javnosti Bosne i Hercegovine gdje izražavamo nezadovoljstvo odnosom službenim lica iz kola u kolo što je direktno uticalo na rezultat pojedinih utakmica i trenutni plasman na tabeli.

Smatramo da pojedina službena lica (sudije) direktno rade na štetu našeg kluba čemu svjedoči emisija koja je emitovana sinoć na BHTV gdje je predsjednik Komiteta za suđenje Zoran Rebac konstatovao:

„Mislim da su gosti u pravu. Prekršaj je očit. Disciplinska mjera nije adekvatna. Postoje dva elementa da se dodjeli crveni karton. Prekršaj sprječava izglednu priliku, jer igrač Zvijezde 09 ide sam. Išao je malo ukoso, ali je golman izašao i prazan je gol. Radi se i o nečemu drugo. Čineći prekršaj koristi neprimjerenu silu. Ne razmišlja da li može povrijediti protivničkog igrača”, rekao je Rebac.

Napominjemo da su pojedine sudije otpisale naš klub izjavama koje su rekli na tereni u pojedinim utakmicama gdje smo bili domaćini, a ono što tražimo i apelujemo na sudijsku komisuju da imamo ravnopravan tretman kao i ostali klubovi i da nas ne otpisuju u narednim utakmicama.

FK Zvijezda 09 učiniće sve što je u našoj moći da se izborimo za ravnopravan tretman na terenu i svim snagama ćemo se boriti da i ove godine ostanemo u najelitnijem fudbalskom takmičenju BiH.

UO FK Zvijezda 09