FK Tuzla City – Zvijezda 09 1:3

Naši fudbaleri pred meč izjavljivali su kako idu na Tušanj sa željom da se kući vrate sa bodovima i da Tuzla Sity nije bolja od njih.

Domaćin je imao terensku inicijatvu, više je držao loptu u svom posedu, a naša ekipa mirno je čekala u defanzivi i onda iz brzih i organizovanih  kontri unosila paniku u redove domaćina.

Igrala se 14. minuta kada je Miljan Govedarica, nerešiva enigma za Tuzlake, sjajno istrčao kontru i matirao golmana Fejzića.

Nakon primljenog gola Tuzla Sity je krenula još agresivnije, ka golu Zvijezde 09. Ta ofanziva im se ipslatila u 24. minuti. Ubiparip je iskoristio smušenost odbrane Zvijezde i doneo tračak nade Tuzli.

Nakon primljenog gola naši igrači krenuli su još afanzivnije prema golu Tuzlaka. Prvo je Huseunbašić sjajnim volejom pogodio mrežu Tuzle, da bi se već u narednoj minuti opet Miljan Govedarica poigrao  sa odbranom Tuzle i našu ekipu odveo na dva gola prednosti. Rezultatom 1:3 se otišlo na odmor.

Nastavak je doneo istu sliku na terenu. Naši fudbaleri svesno su prepustila sredinu terena domaćinu. Govedarica je imao još dvije prilike ali rezultat je ostao nepromjenjen. Ovo je velika pobjeda pred zacrtani cilj, opstanak u Premijer ligi BiH.

Naredno kolo naši fudbaleri gostuju ekipi FK Krupa.

U natavku poslušajte šta je trener naše ekipe rekao poslije pobjede nad ekipom Tuzla City