Ilija Simić novi trener juniorske ekipe Zvijezde 09 debitovao je pobjedom. Zabilježena je veoma bitna pobjeda juniorske ekipe u Omladinskoj Premijer ligi BiH protiv ekipe “Budućnost” Banovići koja se isto bori za opstanak u Premijer ligi BiH. 

Nakon pobjede nad ekipom Budućnosti 3:0 Simić je rekao:

“Odigrali smo derbi začelja gdje su bodovi za opstanak potrebni i gostima i nama. 

Što se tiče same utakmice uspjeli smo iskoristiti prilike za gol i postići tri pogotka. Kao što smo mi iskoristili svoje šanse tako protivnik nije ima sreće. 

Ovim putem čestitam ekipi Bidućnosti na fer i korektnoj igri, a mojim momcima čestitam na pobjedi i prikazanoj igri. Ako budemo ovako igrali u nastavku opstanak u Premijer ligi BiJ neće biti upitan” – rekao je Simić. 

ČETIRI UTAKMICE DO KRAJA JESENJEG DIJELA!

Do kraja jesenjeg dijela ostale su četiri utakmice, a kako je Simić rekao ekipa će dati maksimum kako bi zabilježili što veći broj bodova. 

“Ovom prilikom želim se zahvaliti kompletnom rukovodstvu kluba kao i menadžmentu na ukazanom povjerenju. Mogu da kažem da ću dati sve od sebe da ekipa priži maksimum, kako na treninzima tako i na terenu kako bi ispunili zacrtani cilj” – zaključio je Simić.