Šef stručnog štaba našeg tima Zlatko Krmpotić analizirao je prvi dio sezone, najavio početak priprema, prijateljske utakmice kao i ambicije za drugi dio sezone.

Što se tiče prvog dijela sezonu moram reći da sam veoma zadovoljan odrađenim poslom. Kao što znate, ljetos je napravljen zaokret gdje je data šansa mladim igračima da uđu u prvi tim i dobiju ozbiljnu minutažu. Ekipa nam je imala prosjek malo preko 19 godina tako da nismo znali šta nas očekuje. Znali smo da imamo taletan, a isto tako da nas očekuje turbulentna sezona. Odigrana je polusezona uspještno, sa 29 osvojenih bodova, više bodova osvojenih nego prošle godine gdje je ekipa bila sadržajnija sa iskusnijim igračima, narodski rečeno skuplja.

Moram da napomenem da smo imali dvije utakmice lige šampiona sa juniorima gdje su pripreme jako dugo trajale, kup jedan-drugi, suženi igrački kadar, tj. jako mali rosteri kao i problemi sa kartonima i povredama. Kad se sve uzme u obzir, moram da kažem da sam veoma zadovoljan odrađenim poslom u prvom dijelu sezone.

Ono što sam predočio na kraju sezone predsjedniku Stanišiću da imamo problem u pojedinim pozicijama gdje nisam zadovoljan rosterom kao i pojedinim igračima koji su proveli na terenu, a nisu pružili svoj maksimum. Svakako, ima dosta stvari sa kojima moram biti zadovoljan ali moramo razmišljati o dodatnoj selekciji bez koje ne možemo razmišljati o nekim visokim rezultatima.

Problema za opstanak nema, imamo veliku bodovnu zalihu, a za nešto više potreban je dodatni dokazani kvalitet kako bi mlađi igrači lakše dolazili do sportskog rezultata.

Moram da kažem da je polusezona koja je iza nas bila veoma teška, pogotovo za mene jer znamo da je Zvijezda 09 napravila istorijski rezultat plasmanom u juniorsku ligu šampiona. Sa druge strane, imao sa zahtjevnu ekipu u Prvoj ligi Republike Srpske sa ovim mladim igračkim kadrom da napravimo rezultate, a 29 osvojenih bodovo u prvom dijelu sezone daje mi za pravo da budem prezadovoljan.

Što se tiče priprema za drugi dio sezone, kompletne priprema obavićemo u Etno selu Stanišići kao i prethodnih godina. Igrači su dobili plan i program da od 15. decembra polako se uvode u trening.

Zakazali smo 5 prijateljskih utakmica sa dobrim i jakim protivnicima. Moja vizija kao trenera je da uvjek odigramo što više prijateljskih utakmica pred start sezone kako bi svima dao adekvatnu minutažu i šansu gdje bi pokazali svoj kvalitet, a samim tim izborili mjesto među prvih 11. Prozivka će se obaviti polovinom januara, najvjerovatnije 17. januar.

Na kraju, poželeo bi svima srećne novogodišnje i božoćne praznike.

IZVOR: FK “Zvijezda 09”