Predsjednik kluba Boris Stanišić danas je ozvaničio saradnju sa novim sportskim direktorom Pericom Đorđevićem i Edinom Murgom.Perica Đorđević u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nastupao je za ekipu Željezničara od 1982 do 1986. godine u generaciji koja je igrala ½ kupa UEFS, dvanaest godina je bio internacionalac u Švajcarskoj. Po završetku igračke karijere radio je kao glavni skaut za Balkan za ekipu HSV – Hamburg, a posljednje dvije godine kao direktor slovenačkog Krškog.

U razgovoru za naš sajt, Perica Đorđević otkrio je razloge dolazska u Zvijezdu 09:„Glavni razlog mog dolaska u Zvijezdu 09 je porodica Stanišić sa kojom sam dugogodišnji kućni prijatelj. Što se tiče sportskog plana tu je izazov da zajedno uradimo ono što je za druge nemoguća misija, a to je opstanak u najelitnijem BH takmičenju, Premijer ligi. Smatram da Zvijeza 09 to zaslužuje i već od danas krećemo da radimo na tom planu. Ako budemo svi dali 120% od našim mogućnosti, što ću i zahtjevati, vjerujem da rezultat neće izostati. Ako mi budemo predano radili svoj posao onda možemo očekivati i da će nas i Bog nagraditii da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve“ – zaključio je novi sportski direktor našeg kluba.

Prvo pojačanje u igračkom kadru je Edin Murga (1994. godište). Edin igra na poziciji lijevog – desnog krila, a igrao je za Bosnu Visoko, Tuzla City, Mosta fc (Malta)…

Poziv sportskog direktora Zvijezde 09 Perice Đorđevića se ne odbija. Zvijezda 09 ima vrhunske uslove za rad, vrhunskog trenera i smatram da ćemo zajedničkim snagama ispuniti za neke nemogući cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH. Dogovor sa sportskim direktorom i predsjednikom kluba Borisom Stanišićem kratko su trajali što pokazuje koliki su predani i profesionalni u svom poslu. Moj motiv da pružim odlične partije u Zvijezdi 09 što su nas svi otpisali, a mi ćemo na terenu pokazati da nije tako“ – zaključio je Edin Murga za naš sajt.